Kattpest och kattsnuva är två smittsamma sjukdomar som kan ge väldigt allvarliga symptom och i vissa fall leda till att katten avlider. Vi rekommenderar att alla katter vaccineras mot dessa sjukdomar. Vaccination bör ske redan när kattungarna är små.

Grundvaccination sker två gånger mellan 3-4 veckor emellan efter att katten fyllt 8 veckor. De flesta uppfödare ordnar med detta så att det är klart när kattungen levereras till ny ägare. Nästa vaccin sker när katten är 1 år och efter det varje år mot kattsnuva och vart tredje år mot kattpest. Olika vaccintillverkare har lite olika intervall för vaccination. Vi följer vår tillverkares rekommendation för bästa skydd!

Även om din katt är en innekatt kan det vara bra att vaccinera då vi som djurägare kan ta med smitta hem via skor och kläder.

Rabies

Med öppnare gränser väljer många att ta med sin katt på utomlandsresa. Den enda vaccinationen som är obligatorisk för att katten ska återvända till Sverige är vaccination mot rabies.

 

Smådjurskliniken Hjärtat ©  2020-2023